VOL 2. VOICE

Published by JPC on

 

Tugasan Vol 2 Voice bermula dengan satu tema yang memberikan suara yang menggunakan elemen fotografi untuk menyampaikan cerita hati kita yang mewakili diri sendiri, keluarga, masyarakat, alam dan hati serta pemikiran kita untuk rasa bahagia, rasa tidak puashati, rasa kecewa, rasa rindu, rasa sayang dan rasa tanggungjawap kita kepada suara yang ingin sampaikan melalui fotografi yang kita ada.

Ada waktu pertanyaan ini akan disampaikan kepada kami, apakah pendekatan Voice Vol 2 ini : 

  • Kita boleh buat satu series dalam 15 keping gambar untuk menyampaikan suara kita itu dengan satu penerangan sepanjang 100 patah perkataan apa yang ingin kita sampaikan itu.
  • Pendekatan photoessay pastinya lebih menarik apabila kita memilih Visual Story Telling ini kepada masyarakat sebanyak 15 keping gambar.
  • bolehkah saya menggunakan photo landscape saya sebagai mewakili suara saya sendiri? jawapannya boleh tetapi biarlah pendekatan series sebanyak 15 keping gambar tempat yang berbeza di Sabah ini disampaikan melalui keindahan sunset atau keindahan sunrise tersebut 

 

Gambar ini adalah hak milik fotografer itu sendiri, kami JPC tidak akan menggunakannya untuk tujuan commercial kecuali ada makluman yang diberikan kepada pemiliknya.Susunan teknikal dan penceritaan yang baik akan dipilih untuk menjadi projection ketika Kota Kinabalu Photo Week 2016.

TERBUKA KEPADA SESIAPA SAHAJA yang berminat kerana kami JPC hanya menganjurkan untuk menjadikan visual story telling ini menjadi budaya borneo yang boleh menceritakan keindahan dan kekayaan kebudayaan borneo itu oleh orang borneo itu sendiri.

 

 

Categories: Makluman

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *